Φωτογραφία

Google Earth: Η τέχνη των τοπίων

Το Google Earth είναι ένας παγκόσμιος εικονικός χάρτης που διατίθεται ελευθέρα στο διαδίκτυο. Η υπηρεσία αυτή συλλεγεί και προβάλει δορυφορικές φωτογραφίες από την επιφάνεια της γης, δημιουργώντας μια ψηφιακή υδρόγειο σφαίρα, η οποία συνιστά μια αναπαράσταση από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης της πραγματικής γης.

AIR Project: Οι αεροφωτογραφίες του Vincent Laforet από διάσημες πόλεις του κόσμου

Με το έργο «AIR Project», ο Αμερικανός φωτογράφος Vincent Lafarge έχει αποτυπώσει με τον φωτογραφικό φακό του νυχτερινές εικόνες από διάφορες διάσημες πόλεις του κόσμου. Ως επιβάτης – φωτογράφος σε ένα ελικόπτερο και με τους κατάλληλους τηλεφακούς,  ο  Vincent Lafarge φωτογράφισε με νυχτερινό φωτισμό και από μεγάλο υψόμετρο (9000 έως 11000 μέτρα) τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία διάσημων πόλεων, μεταξύ των οποίων είναι το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη, το Σίδνεϋ κ.α.  

"Από την Ανατολή στη Δύση" / Beach Huts: Sunrise to Sunset, Judy Gelles

Τα πολύχρωμα ξύλινα μικρά οικήματα που είναι τοποθετημένα κατά μήκος των ακτογραμμών παραθαλάσσιων πόλεων αποτελούν προσφιλή καταλύματα για τους καλοκαιρινούς παραθεριστές. Συχνά λειτουργούν ως χώροι αποθήκευσης των προσωπικών αντικειμένων των λουόμενων, αλλά και ως χώροι προστασίας από τον αέρα και τον ήλιο. Ορισμένα χρησιμοποιούνται και ως εξοχικές κατοικίες διαθέτοντάς έναν στοιχειώδη οικιακό εξοπλισμό.

Το Καρναβάλι της Μπαρρανκίγια: Ένα ζωντανό κομμάτι του Άυλου Πολιτισμού της Κολομβίας

Quien lo Vive, es quien lo Goza (Όποιος ζει, είναι αυτός που το απολαμβάνει) Στην Μπαρρανκίγια της Κολομβίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο το καθιερωμένο τετραήμερο Καρναβάλι «Carnaval de Barranquilla» που αποτελεί μια συλλογική φολκλορική γιορτή της πόλης. Οι κάτοικοι της Μπαρρανκίγια συμμετέχουν με ιεροτελεστία στην φιέστα του καρναβαλιού για να εξυμνήσουν μέσω των εορταστικών δρώμενων, τις χαρές και τις απολαύσεις της Ζωής.

Οι Πυγολαμπίδες του Yume Cyan

Στα δάση της Ιαπωνίας τους καλοκαιρινούς μήνες κάθε χρόνο συγκεντρώνονται αναρίθμητες πυγολαμπίδες για να ζευγαρώσουν. Οι φωτεινές λαμπιριζούσες πυγολαμπίδες που χρησιμοποιούν τον βιοφωτισμό  για να προσελκύσουν ταίρι αποτελούν πηγή έμπνευσης για πολλούς φωτογράφους στην Ιαπωνία.
Subscribe to Φωτογραφία