Διάσημοι πίνακες του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας φιλοξενούνται σε δημόσιους χώρους της πόλης

Το Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην έκθεση "Inside Out" που πραγματοποιείται σε δημόσιους χώρους της πόλης, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβρη του 2017. Αντίγραφα υψηλής ποιότητας σημαντικών ζωγράφων της κλασικής και μοντέρνας τέχνης τοποθετούνται σε επιλεγμένες περιοχές και γειτονιές.

Έργα τέχνης των Βίνσεντ βαν Γκογκ, Τζόρτζια Ο'Κιφ, Άντι Γουόρχολ,  Κονσταντίν Μπρανκούζι και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών εκτίθενται στα πιο απρόσμενα μέρη. Πίνακες μεγάλης κλίμακας τοποθετούνται σε κοινωνικούς και δημόσιους χώρους που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. Μπροστά από δημόσια κτίρια, όπως δημαρχεία, εκκλησίες, σχολεία, βιβλιοθήκες, καθώς και σε πάρκα, πλατείες, γήπεδα και πεζόδρομους.

Με την έκθεση "Inside Out" η τέχνη μεταφέρεται από τους παραδοσιακούς κλειστούς χώρους, στο αστικό περιβάλλον, στα σημεία συνάντησης των πολιτών και σε σημεία αναφοράς της πόλης. Στόχος του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας είναι να αναδείξει τον ρόλο της τέχνης στους δημόσιους χώρους, να ενθαρρύνει τον δημόσιο διάλογο και να προωθήσει μια νέα μορφή επικοινωνίας με το κοινό, αναδεικνύοντας συγχρόνως μια διαφορετική προσέγγιση και αισθητική στον τρόπο έκθεσης και πρόσληψης της τέχνης.

Αυτή την άνοιξη, οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τις γειτονίες Passyunk και Manayunk της Φιλαδέλφειας, το προάστιο Media καθώς και την περιοχή Haddonfield του New Jersey. Επίσης, διατίθενται χάρτες με τους επιλεγμένους πίνακες και τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί.   

 

Philadelphia Museum of Art, United States of America

Υποστήριξη: John S. and James L. Knight Foundation

Εαρινές Εγκαταστάσεις: 15 Μαΐου - μέσα Αυγούστου 2017

Τοποθεσίες: East Passyunk, Philadelphia, Haddonfield, New Jersey, Manayunk, Philadelphia, Media, Delaware County, PA 

Δελτίο τύπου:  www.philamuseum.org

Κεντρική Φωτογραφία: © Tricia Burrough, καλλιτέχνης, Edward Hicks, “Noah’s Ark” (1846), τοποθεσία Haddonfield Public Library

 

 

 

“Bust of Benjamin Franklin” (1779), Jean-Antoine Houdon, τοποθεσία: Haddonfield Borough Hall. Φωτογραφία: Tricia Burrough
Henri Rousseau’s “Carnival Evening” (1886), τοποθεσία: the Haddonfield Public Library. Φωτογραφία: Tricia Burrough.
Claude Monet’s “The Japanese Footbridge and the Water Lily Pool, Giverny” (1899) τοποθεσία: Grace Church Haddonfield. Φωτογραφία: Tricia Burrough.
Faith Ringgold, “Tar Beach 2” (1990), τοποθεσία, Haddonfield Memorial High School Φωτογραφία: Tricia Burrough.
Χάρτης διαδρομών, περιοχή East Passyunk
Χάρτης διαδρομών, περιοχή Haddonfield, New Jersey
Χάρτης διαδρομών, περιοχή Manayunk
Χάρτης διαδρομών, περιοχή Media, PA