Αρχιτεκτονική

Μαυσωλείο του Μουσά Μπαμπά

Το Μαυσωλείο του Μουσά Μπαμπά που βρίσκεται στην Πλατεία Τερψιθέας της Άνω Πόλης στην Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα σπάνιο οθωμανικό μνημείο που υποδηλώνει το διαπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και την έντονη επίδραση που δέχτηκε κατα την διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Rundetårn: ο Στρογγυλός Πύργος της Κοπεγχάγης

Ο Στρογγυλός Πύργος -Rundetaarn- δεσπόζει στην παλιά λατινική γειτονιά της Κοπεγχάγης και αποτελεί ένα από τα παλιότερα αστεροσκοπεία της Ευρώπης. Στόχος του επιβλητικού μνημείου ήταν να προσελκύσει επιστήμονες που θα ενθάρρυναν την έρευνα για την αστρονομία και τις αστρονομικές παρατηρήσεις.

Dot2dot: Διαδρομές πολιτισμού

Τα μέλη του δυναμικού της ομάδας Dot2dot προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, τα οποία αξιοποιούν και συνδυάζουν στις θεματικές διαδρομές που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από αυτούς τους περιπάτους αναδεικνύονται οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα μνημεία της πόλης, οι οποίες μας αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές από το πλούσιο πολυφυλετικό και πολιτιστικό παρελθόν της Θεσσαλονίκης. 

Ο Καθεδρικός Ναός της Αρκτικής

Ο Καθεδρικός Ναός της Αρκτικής Θάλασσας
Ο Καθεδρικός Ναός της Αρκτικής ή αλλιώς Tromsøysund Church βρίσκεται στο απομακρυσμένο Τρόμσο (Tromsø) της Νορβηγίας, μιας πόλης που απέχει 350χιλ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

The Great Wall of Western Australia: Luigi Rossell

Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Luigi Rosselli αξιοποίησε τις δυνατότητες της φύσης για να σχεδιάσει δώδεκα υπόσκαφες κατοικίες περιμετρικά (230μ.) ενός αμμόλοφου στην βορειοδυτική Αυστραλία.

Funnel Wall:Ο Μουσικός τοίχος

jneheheheeh
Στην συνοικία Neustadt Kunsthofpassage της Δρέσδης στην Γερμανία βρίσκεται ο ιδιότυπος μπλε τοίχος της πολυκατοικίας που ονομάζεται Funnel Wall. Οι καλλιτέχνες André Tempel, Annette Paul και Christoph Roßner, μετέτρεψαν την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου σε μουσική ορχήστρα η οποία παράγει ήχους κάθε φορά που βρέχει.

Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015

Η ομάδα Imagine the City διοργανώνει και φέτος την έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Καλαμάτα 2015» από τις 23 ως 27 Σεπτέμβριου. To imagine the city αποτελεί μια διατοπική κοινότητα που ενθαρρύνει την συμμετοχή των πολιτών και της τοπικής κοινότητας σε πολιτισμικές δράσεις και παρεμβάσεις με στόχο να αναδειχθούν οι δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τόπου καθώς και ο αστικός πολιτισμός της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Subscribe to Αρχιτεκτονική